Arkisto

1/2019

1/2019

Odotettu kirja ohjaamisesta

Saara Cantellin Lähikuvan lumo – Ohjaajan ja näyttelijän yhteistyö elokuvassa tarjoaa työkaluja aloitteleville elokuvantekijöille, ja tekee sen ilman mystifiointia.

1/2019

Ylpeä työstään: Vuoden 2018 työtoveriksi valittiin grip Juha Niska

Grip Juha Niska palkittiin Vuoden 2018 Työtoverina Kotimaisen Elokuvan Gaalassa. Valinnan teki SETin hallitus jäsenistön esitysten perusteella.

1/2019

Maaseudun tulevaisuus esittelee verkkolehdessään elokuvajärjestäjän työtä

Kuvauspaikkojen etsijä tuntee tunturit ja metsät – suuryhtiön mainosta varten Suomeen saatetaan lähettää kymmeniä ammattilaisia.

1/2019

Kirsi Manninen ARTSCENICOn Berliinin tapaamisessa

Uuden eurooppalaisen skenografien ammattijärjestön ARTSCENICOn johtokunnan jäsenen, pukusuunnittelija Kirsi Mannisen kuulumisia Berliinin tapaamisesta

1/2019

Pukusuunnittelija Kirsi Manninen valittiin ARTSCENICOn johtokuntaan

European Federation for Costume & Production Design eli ARTSCENICO luo uusia yhteistyömuotoja eurooppalaisten lavastajien ja pukusuunnittelijoiden ammattiorganisaatioiden välille. Järjestön viralliset perustamisasiakirjat laadittiin Berliinin yleiskokouksessa 10. marraskuuta 2018.

1/2019

Orionin joukkorahoituskampanja alkaa

Elokuvateatteri Orion on monelle elokuvan rakastajalle elämysten, tunteiden ja oivallusten paikka, johon monella helsinkiläisellä on vahva tunneside ja jossa on koettu emootioita ja elävän kuvan lumoa jo useiden sukupolvien ajan. Ja tullaan kokemaan tulevaisuudessakin! Vuonna 1927 valmistunut Helsingin kaunein teatteri aloittaa toimintansa helmikuussa, nyt Elävän Kuvan Keskus ry:n pyörittämänä.

1/2019

Orionin uusi aika

Helmikuussa Orionin tiloissa avaa ovensa alan oma elokuvateatteri, jonka katutason kahvilassa tavataan kollegoja ja keskustellaan elokuvista.

1/2019

Jotta taiteella voisi elää

Taide- ja taiteilijapolitiikan suuntaviivat -työryhmän esitys taide- ja taiteilijapolitiikan keskeisiksi tavoitteiksi tarjoaa tuleville päättäjille nuotit taiteilijoiden aseman parantamiseksi.

1/2019

Elokuva-alalla eletään kuin pellossa ja ala kärsii, silti hyvään toimintaan on olemassa valmis ratkaisu

Noin vuosi sitten Opetus- ja kulttuuriministeriössä todettiin, että julkisuuteen tulleiden tietojen perusteella elokuva-ala näyttää elävän niin sanotusti kuin pellossa. Paikoitellen vaikutti siltä, kuin laki ja oikeus olisi otettu omiin käsiin.

1/2019

Kutsu TES-taustaryhmään

Nykyinen ELO-TES on voimassa vuoden 2019 loppuun saakka, mikä tarkoittaa että TES-neuvottelut käynnistyvät jälleen vuoden 2019 aikana.

1/2019

Puheenjohtajan tervehdys

Puheenjohtajan tervehdys