01 / 2019

Puheenjohtajan tervehdys

Hyvää alkanutta TES-vuotta!

Joulut on juhlittu ja mikä olisi parempi tapa poltella jouluruokia kuin lähteä mukaan SET:n toimintaan. ELOTES on katkolla taas tämän vuoden lopussa, ja neuvottelut käynnistyvät virallisesti syksyllä. Nyt on hyvä hetki jäsenistön tulla mukaan sanomaan painava sanansa TES:n sisällöstä.

Joulukuussa järjestetyssä TES-tapaamisessa ja pikkujouluissa oli mukana ilahduttavan paljon ihmisiä. Toivomme että aktiivisuus kantaa myös tämän vuoden puolelle. Henkilökohtaisesti sain ainakin paljon uutta tietoa sekä jäsenistön toiveista TESin suhteen että sen tämän hetkisistä epäkohdista. Tämäkin osoittaa, että jäsenistön kuulemisella on aivan kriittisen tärkeä osa tulevissa neuvotteluissa. Hallituksessa pidimme ennen jäsentapaamista jaksotyössä jaksamista ja työaikojen noudattamista kärkitavoitteena, mutta jäsenistön tapaaminen nosti myös palkka-asiat tärkeäksi tavoitteeksi.

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna käynnistetään SET:n TES-taustaryhmä, johon ovat tervetulleita kaikki AV-alalla työskentelevät, niin SET:n jäsenet kuin jäsenyyttä vasta harkitsevat. Taustaryhmä kokoaa tietoa ja kokemuksia voimassaolevan TES:n hyvistä ja huonoista puolista, sekä siitä miten sitä kentällä noudatetaan. Taustaryhmä voi myös ehdottaa linjavetoja sekä asettaa tärkeysjärjestyksen neuvottelijoiden tavoitteille varsinaisissa syksyn TES-neuvotteluissa.

Myöhemmin keväällä järjestetään taas SET:n vuosikokous, johon kaikki jäsenet ovat tervetulleita. Hallitukseen aukeaa taas useita paikkoja, joten toivotamme kaikki yhteisistä asioista kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi SET:n hallitukseen. SET:n toimintaa muokkaavat kaikki hallituslaiset, ei pelkästään puheenjohtajisto, joten hallitustoiminta on oiva tilaisuus päästä vaikuttamaan siihen millaista toimintaa SET tulevaisuudessa järjestää, sekä eturivin paikka päästä seuraamaan ja vaikuttamaan tuleviin TES-neuvotteluihin.

Toivotan kaikille hyvää alkanutta vuotta, ja toivon että näen teidät kaikki mukana SET:n toiminnassa tänä keväänä!


Kuva: Suvi Härkönen← Takaisin 1/2019 etusivulle