01 / 2019

Orionin joukkorahoituskampanja alkaa

Elokuvateatteri Orion on monelle elokuvan rakastajalle elämysten, tunteiden ja oivallusten paikka, johon monella helsinkiläisellä on vahva tunneside ja jossa on koettu emootioita ja elävän kuvan lumoa jo useiden sukupolvien ajan. Ja tullaan kokemaan tulevaisuudessakin! Vuonna 1927 valmistunut Helsingin kaunein teatteri aloittaa toimintansa helmikuussa, nyt Elävän Kuvan Keskus ry:n pyörittämänä.

Elävän Kuvan Keskus ELKE ry on elokuva-alan järjestöjen ja yksityishenkilöiden perustama voittoa tavoittelematon kulttuuriyhdistys. Yhdistyksen jäseninä ovat elokuva-alan tekijäjärjestöjen ja pääkaupunkiseudun huomattavimpien elokuvafestivaalien lisäksi muut alan keskeiset toimijat, kuten Risto Jarva -seura, elokuvakasvatusyhdistys IhmeFilmi ry, Filmihullu ja AV-arkki. ELKE:n tavoitteena on edistää elokuvan asemaa elinvoimaisena, korkeatasoisena ja moniarvoisena taiteena. Toiminta tähtää elokuvataiteen ja koko audiovisuaalisen taiteen aseman vahvistamiseen. Konkreettisella tasolla se merkitsee elokuvatarjonnan monipuolistamista ja esitystoiminnan uusien muotojen kehittämistä.

Ohjelmisto tulee sisältämään parhaita taide- ja laatuelokuvia, elokuvaklassikkoja, liian nopeasti ohi kiitäneitä helmiä, kotimaisia elokuvia, dokumenttielokuvia sekä eri kohderyhmille ja erikoisyleisöille suunnattuja esityksiä. Luvassa on myös yllätyksiä! Säännöllisten näytösten lisäksi Orion on monien elokuvafestivaalien koti, ja siellä tullaan järjestämään myös kiinnostavia seminaareja ja työpajoja. Elokuvakokemusta täydentävät yleisökeskustelut ja tekijävierailut. Orionista tulee elokuvan ja audiovisuaalisen kulttuurin oma olohuone kaupunkilaisille ja vilvoittava keidas kaupallisen krääsän keskelle.

Yhdistys on saanut taloudellista tukea Orionin toiminnan aloittamiseen mm. Helsingin kaupungilta ja Suomen elokuvasäätiöltä, muita tukipäätöksiä odotellaan vielä. Joka tapauksessa toiminnan käynnistäminen on mittava ponnistus, johon tarvitsemme kaikkien elokuvan ja Orionin ystävien apua.

Orionin toiminnan jatkumisen tueksi käynnistetään tänään klo 10 joukkorahoituskampanja Mesenaatti.me -sivustolla. Luvassa on upeita vastikkeita, aina lippupaketeista ja Orion -kassista tai -hupparista omaan nimikkotuoliin tai elokuvanäytökseen. Jo pienikin tuki on hankkeelle tärkeä.

Orionin tuottajana toimii Leena Närekangas. Yhdistyksen puheenjohtaja on ohjaaja-tuottaja Jouko Aaltonen ja varapuheenjohtaja elokuvaohjaaja Heikki Kujanpää. Mukana toiminnassa on lukuisia freelancereita sekä vapaaehtoistyötä tekeviä, joita yhdistää rakkaus Orioniin ja sen edustamaan laatuelokuvan perinteeseen.

Teatteria on kunnostettu ja esitystekniikkaa uusitaan parhaillaan. Ohjelmistosta samoin kuin avajaispäivästä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.


Orion – rakkaudesta elokuvaan jo vuodesta 1927

Lisätietoja:
Tuottaja Leena Närekangas, leena@cinemaorion.fi, 050 542 9291
Puheenjohtaja Jouko Aaltonen, elke.puheenjohtaja@gmail.com, 0500 877 458

Joukkorahoituskampanja ja nimikkotuolien myynti:
Roosa Toivonen, roosa@me.com, 040 1420700

Teatterin vuokraus:
Sisko Rytkönen, cinemaorion.vuokraus@gmail.com, 050 3862995

Orionin FB-sivu: facebook.com/cinemaorion
Kotisivu: www.cinemaorion.fi (rakenteilla)


Jutun pääkuva: Mikko Lyytikäinen← Takaisin 1/2019 etusivulle