Arkisto

4/2023

Vuoden dokumenttielokuvateko -palkinto luovutettiin Anu Kuivalaiselle ja Poikkeustila-työryhmän edustajille 21.11. Dokumenttikillan perinteisissä pikkujoulujuhlissa Kilta-Salissa Helsingissä. Kuva: Dokumenttikilta ry

4/2023

Dokumenttikilta palkitsee tahoja, jotka lisäävät dokumenttielokuvan elinvoimaisuutta

Dokumenttikilta jakaa vuosittain Vuoden dokumenttielokuvateko -tunnustuspalkinnon. Palkinto myönnetään henkilölle tai taholle, joka on toiminnallaan edistänyt suomalaista dokumenttielokuvaa ja herättänyt yhteiskunnallista keskustelua dokumentin keinoin. Tänä vuonna palkinnon sai Poikkeustila-työryhmä elokuvallaan 10 kirjettä tulevaisuuteen.
Tanssija Eveliina Vuorenmaa lyhytelokuvassa Fat Dance.

4/2023

Lyhytelokuva monipuolistaa elokuvantekijöiden työtä ja festivaalien ohjelmistoa

Lyhytelokuva on sekä katsojalle että elokuvantekijälle mahdollisuus kokeilla uutta. Lyhyempi muoto ja sen mukanaan tuoma kohtuullinen tuotantoaika mahdollistavat ajankohtaisten aiheiden käsittelyn ja elokuvataiteen kehityksen. Lyhytelokuvien esittäminen festivaalien ohjelmistoissa on tärkeää monipuolisen elokuvakokemuksen ja tekijyyden takaamiseksi.
Elokuvateatterin sali on täynnä ihmisiä.

4/2023

Tuleva DocPoint-festivaali tuo valkokankaille moniäänistä kotimaista sekä kansainvälistä dokumenttielokuvataidetta

Suomen ainoa yksinomaan dokumenttielokuvataiteeseen keskittyvä festivaali DocPoint järjestetään tammi- ja helmikuun vaihteessa. Festivaalia luotsaa DocPoint elokuvatapahtumat ry:n uutena toiminnanjohtajana viime elokuussa aloittanut Johanna Råman.
Kuvituskuva kuvauslokaatiosta. Savukone ja puomeja.

4/2023

Kulutusympäristöjen murros kasvattaa suomalaisten elokuva- ja televisiotuotantojen potentiaalia kansainvälisillä markkinoilla

Uudenlaiset kuluttamisen muodot ovat avanneet globaaleja audiovisuaalisten sisältöjen markkinoita. Esimerkiksi suoratoistopalveluiden avulla niiden saatavuus on helpompaa, ja elämyksiä kulutetaan yli kulttuuristen rajojen. Maailmanlaajuinen sisältöliiketoiminnan kasvu luo uusia mahdollisuuksia myös kotimaisille tuotannoille.
Animaatiokillan kolme puheenjohtajaa: Nick Dorra (pj 2005-2007), Laura Palosaari (Pj 2002-2004), Tini Sauvo (Pj 1999-2001)

4/2023

Animaatiokilta ry – 25 vuotta suomalaisen animaation puolesta

Suomalaisten animaationtekijöiden kattojärjestö Animaatiokilta (ent Animaatioklinikka) täytti tänä vuonna 25 vuotta. Paljon on mahtunut yhdistyksen historiaan ja toimintaan, mutta yksi asia on säilynyt: rakkaus animaatioon ja halu edistää suomalaista animaatiokulttuuria.