Arkisto

3/2023

3/2023

Cinemansen art house -elokuva on rikastuttanut valkokankaita rohkealla otteella jo kymmenen vuotta

Art house -elokuvien maahantuontiin ja levitykseen keskittyvä Cinemanse juhlii kymmenvuotista matkaansa. Olemassaolonsa ajan yhtiö on tuonut Suomeen monipuolista taide-elokuvaa ympäri maailmaa.

3/2023

Elokuva- ja televisioalan naisvaikuttajat kokoontuvat syyskuussa Hanasaareen

Tasa-arvoa ja moniarvoisuutta elokuva- ja tv-alalla edistävä WIFTI Summit 2032 -tapahtuma tulee syyskuussa ensimmäistä kertaa Suomeen. Ammattilaisille suunnatussa huippukokouksessa esitellään muun muassa tekoälyn ja muiden digitaalisten työkalujen mahdollisuuksia tasa-arvotyössä, avataan pienempien elokuvamarkkinoiden kehittymistä ja etsitään keinoja kansainvälisen yhteistyön helpottamiseksi.

3/2023

Ohjeistus jäsenille: raskaan ajoneuvon kuljettajan työ- ja lepoajat elokuva- ja tv-alalla

Artikkeli avaa viranomaisselvitystä siitä, millaiset lepo- ja ajoaikasäädökset elokuva- ja tv-alan työntekijöille kuuluvat, kun he ajavat työssään raskaita kuorma-autoja.

3/2023

Yleissitovuus viimein! Mistä elokuva- ja tv-tuotantoa koskevassa työehtosopimuksessa on sovittu?

Kesäkuun 2023 alusta lähtien elokuva- ja tv-tuotantoa koskeva työehtosopimus on ollut yleissitova. Journalistiliittoon on tullut kesäkuun jälkeen kysymyksiä siitä, mitä yleissitovuus käytännössä tarkoittaa.

3/2023

Intiimeistä rajoista on pidettävä kiinni myös dokumenttielokuvassa

Läheisyyskoreografit ovat ammattilaisia, joita hyödynnetään fiktiotuotannoissa yhä enemmän. Tip Rail on tiettävästi ensimmäinen kotimainen dokumenttielokuva, jonka tuotannossa työskentelee vastaava ammattilainen.

3/2023

Haku SETin työryhmiin on nyt auki!

SET aloittaa suunnitellusti tällä hallituskaudella työryhmätoiminnan. SETin jäsenistö koostuu laaja-alaisesti alan eri tekijöistä ympäri Suomen joten on tärkeää, että kaikkien tarpeet ja halut tulevat kuulluksi.