Arkisto

1/2018

1/2018

Tervetuloa SETin paneeliin!

Tervetuloa SETin paneeliin!

1/2018

Domestic TV production companies more profitable than foreign ones

The share of foreign subsidiaries is high. Finnish companies had better profits.

1/2018

Ohjeistus seksuaalisen häirinnän ehkäisyyn elokuva- ja tv-alalla on julkaistu

Elokuvatuottajat ry:n kokoama työryhmä on saanut valmiiksi ohjeistuksen, jonka tarkoituksena on toimia käytännön työkaluna seksuaalisen häirinnän ehkäisyssä elokuva- ja tv-alalla. Ohjeistus syntyi alan yhteisestä halusta tarttua vakavaan asiaan ja luoda toimivia ratkaisumalleja.

1/2018

Vuosisuunnitelma

1/2018

Kommentti: onko elokuvatyö Bad Romance?

Jaksotyöstä kirjoittaminen osoittautui henkisesti raskaaksi aiheeksi. Viimeiset kaksi työehtosopimuskierrosta ovat paitsi repineet juopia työntekijöiden ja työnantajien välille, myös rapauttaneet joidenkin jäsenten luottamusta liittoon.

1/2018

Ontuuko elokuva- ja tv-alan työsuojeluvalvonta?

AVI tiedotti alan tarkastuskäynneistä (17.1.2018) muun muassa näin: ”Valvontahavaintojen perusteella elokuva-alan suurimmat työsuojeluhaasteet liittyvät työajan seurantaan ja työterveyshuoltoon. Alan vahvuuksiin taas kuuluu hyvä työturvallisuuden ja psykososiaalisen kuormituksen hallinta.”

1/2018

Aivan liikaa työtä, jolla on tarkoitus

Elokuvatyöntekijöiltä vaaditaan paljon, ja monet tyytyvät kohtuuttomiin olosuhteisiin. Liitossa ollaan kuitenkin huolissaan, että alasta tulee läpikulkuammatti – koska lopulta kukaan ei jaksa. Onko elokuvatyöntekijän ammatti oikeastaan elämäntapa? Jos on, mitä se tarkoittaa?

1/2018

Arka kahvikuppi ja pienten sienten tanssi

Miten minusta tuli animaation moniosaaja - tekijä, opettaja ja tutkija Tuula Leinonen

1/2018

Elämää jaksotyön kanssa

Elokuva- ja TV- alan työehtosopimukseen (EloTES) kirjattiin vuonna 2014 mahdollisuus käyttää työaikamallina jaksotyötä perinteisen mallin, eli kahdeksan tunnin työpäivän rinnalla. Jaksotyön mukaanottoa EloTESiin vaativat nimenomaan työnantajat, eli tuotantoyhtiöt, joita edustaa palvelualojen ammattiliitto Palta. Jaksotyön käyttöönotto on herättänyt alan työntekijöiden parissa kritiikkiä ja vahvojakin tunteita. Kritiikin pääasiallisia kärkiä on kaksi – jaksaminen ja pienentyneet tilipussit. Työnantajat korostavat enemmän mallin hyviä puolia - työn luonteeseen hyvin sopivaa joustavuutta ja kustannustehokkuutta.

1/2018

Kotimaiset televisiotuotantoyhtiöt kannattavat ulkomaisia paremmin

Journalisti selvitti televisiotuotantoyhtiöitä: Ulkomaisten tytäryhtiöiden osuus suuri. Suomalaisyhtiöiden tulokset ulkomaisia parempia.

1/2018

Strategiana tyytyväisyys

Puheenjohtajan tervehdys