Arkisto

3/2022

3/2022

Todellisuus leikkauspöydällä – viisi tositelevision leikkaajaa avaa työtään

Tositelevisio-ohjelman leikkaaminen on todellisten tapahtumien tarpeellisesta tiivistämistä, jotta suuresta määrästä kuvattua materiaalia saadaan viihteellinen ja halutun mittainen ohjelma. Leikkaamattomina tapahtumat kestäisivät liian kauan, ja joukossa olisi runsaasti katsojat karkottavia tylsiä hetkiä. Tämä artikkeli kertoo realityohjelmien leikkaamisesta ja leikkaajista viiden kokeneen ammattilaisen näkökulmasta. Haastatelluista kaksi halusi pysyä nimettöminä voidakseen puhua avoimemmin.

3/2022

Työsopimusten päättämisen juridiikkaa

Tarkastelen seuraavassa työsopimuksen päättämistä koskevia kysymyksiä ja vastaan muun muassa siihen, voidaanko määräaikainen työsopimus irtisanoa, ja onko työsopimuksessa mahdollista laajentaa työnantajan irtisanomisoikeutta laissa säädetystä. Kysymys on niin elokuva- ja tv-tuotantoalalla kuin kaikilla muillakin aloilla hallittavista tärkeistä perusteista.

3/2022

Elokuvaaja Jyrki Arnikari F.S.C. 1947-2022

Pidetty ja arvostettu kollegamme, elokuvaaja Jyrki Arnikari menehtyi äkillisen sairauskohtauksen seurauksena kesken pyörälenkin 30.7. 2022.

3/2022

Suomalainen animaatio pärjää hyvin maailmalla – kansainvälisyydessä piilee valtavasti potentiaalia

Suomalaisen animaation tila näyttää tällä hetkellä lupaavalta. Viimeisen kymmenen vuoden aikana ala on mennyt huomattavasti eteenpäin ja tuotantoja tehdään paljon niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Suomalainen animaatio leviää maailmalla ja sille on hyvin tilausta. Animaatioalaa avaa studio Anima Vitaen näkökulmasta tuottaja Antti Haikala.

3/2022

Tätä kaikkea laki- ja työehtopäivystyksessä kysytään

Laki- ja työehtopäivystys on Journalistiliiton käytetyimpiä jäsenpalveluita. Kuukausittain ensikontakteja on tullut noin 170 puhelimitse ja lakineuvonta-sähköpostin kautta. Yleisimmät kysymykset liittyvät palkkaan, työsuhteen ongelmatilanteisiin, tekijänoikeuksiin ja lomiin.

3/2022

Esittelyssä S.M.Y – Suomen maskeeraajat ry