Arkisto

4/2022

4/2022

Ohjelmista halutaan takoa timanttia, mutta ihmisten kohtaaminen ei ole prioriteettinä

Pitkän linjan tv-työntekijä ja dokumentaristi Minna Dufton on kokenut, kuinka timanttia taotaan äärirajoille asti. Hän harkitsee nykyään yhä tarkemmin, mihin tuotantoon lähtee. Dufton on kehitellyt alalle yhtenäistä sosiaalisen vastuullisuuden mallia, jolla parannettaisiin työntekemisen etiikkaa.

4/2022

Realityn casting: epäkohdista puhuminen on ensimmäinen askel parempaan

Ihmissuhdeohjelmissa tärkeintä on luoda kilpailijoille turvallinen ympäristö ja tunne siitä, että heidät kohdataan ihmisinä. Valitettavasti kiire ja heikot resurssit eivät aina mahdollista parasta mahdollista läsnäoloa ja hyvinvointia.

4/2022

Tositelevision tuottamisesta osa 1: tuottajan työssä yhdistyvät tarkka analyyttisyys ja ihmisläheinen johtaminen

Tuottaja on tositelevisio-ohjelman keskushenkilö, joka vastaa kokonaisuudesta ja johon kaikki tuotannon osa-alueet kytkeytyvät. Hän mahdollistaa projektin tekemisen aikataulussa ja budjetissa. Tuottaja toimii esihenkilönä ennakkotuotannosta jaksojen toimittamiseen asti, ja kaikki rahaliikenne kulkee hänen kauttaan. Hänen kenties tärkein kollegansa on tuotantopäällikkö, joka vastaa kuvausten sujumisesta. Tässä jutussa kolme tuottajaa ja yksi tuotantopäällikkö kertovat työstään realitytuotannoissa.

4/2022

Hauska, räiskyvä, haastava – KIKKA!

Lavastus- ja pukusuunnittelun näkökulmasta KIKKA!-elokuvan tekeminen oli visuaalista juhlaa. Haasteista huolimatta visionäärinen työryhmä toi kokoon vahvan näkökulman, joka rikkoi tunnetun kaanonin rajoja.

4/2022

Leffafutis 2022: tulokset

Nahkakuula sai kyytiä vuoden koronatauon jälkeen, kun perinteinen elokuva-alan Leffafutis-turnaus järjestettiin lauantaina 3.9.2022. Tällä kertaa SET ry:n toimesta.

4/2022

Miten palkka määräytyy elokuva- ja tv-alalla 

Työläisen rahanlähteistä tärkein on palkka. Palkkaa on se työstä ansaittu raha, joka kartuttaa eläkettä ja sosiaaliturvaa. Tässä artikkelissa kirjoitan siitä, miten palkka määräytyy. Seuraavassa Lehtiset-lehdessä käsittelen palkkioita ja muita korvauksia, joita työstä maksetaan, mutta jotka eivät ole palkkaa.