Arkisto

2/2017

2/2017

Elokuva- ja tv-alalla työtaisteluita

Teme ja SET julistivat työtaisteluita yhdessä Journalistiliiton kanssa elokuva- ja TV-alalle. Ylityökielto alkoi 1.12. ja on voimassa toistaiseksi. Sovittelu alkoi torstaina 7.12. klo 17 valtakunnansovittelijan toimistossa. Näillä näkymin perjantaina 15.12. klo 13 kaikkien työt päättyvät ja lakko jatkuu lauantaille 16.12. klo 23.59. mikäli sitä ennen sopua ei synny.

2/2017

Tulossa ohjeistusta seksuaalisen häirinnän kitkemiseksi

Elokuvatuottajat ry valmistelee yhteistyössä alan toimijoiden kanssa ohjeistusta seksuaalisen häirinnän kitkemiseksi.

2/2017

Matka televisiosta Internetiin ja takaisin

Edinburgh International Television festival: Matka televisiosta Internetiin ja takaisin.

2/2017

Miten minusta tuli äänisuunnittelija – Vuoden työtoveri 2017: Olli Huhtanen

Olen eskapisti, ja unelmani ammatista olivat läpi lapsuuden sadunomaisia – ei mitään lentäjä- tai poliisihaaveita. Hyvä ystäväni oli lapsena innostunut valokuvauksesta ja piirtämisestä. Yhdessä teimme ala-asteikäisinä pieniä lavasteita ja kohtauksia, elokuvallisia hetkiä, jotka valokuvasimme.

2/2017

Lähikuvassa Carlos Saura

Lehtiset tapasi espanjalaisen elokuvan huippuihin kuuluvan Carlos Sauran. Sodankylän elokuvajuhlien viimekesäinen päävieras kertoo työskentelytavoistaan ja filosofiastaan taiteilijana. 85-vuotias, lapsuutensa ja nuoruutensa Espanjan sisällissodan ja Francon diktatuurin varjossa viettänyt ohjaaja on edelleen tuottelias.

2/2017

Voisiko uusi johtamisajattelu mullistaa elokuvan tekemisen?

2300 vuotta sitten kreikkalainen filosofi ja tiedemies Aristoteles julisti totuutena, että naisilla on vähemmän hampaita kuin miehillä. Vasta 2000 vuotta myöhemmin joku keksi mitä vallankumouksellisimman idean: lasketaan!

2/2017

Arkipäiväistä ja ihan normaalia

Ohjasin muutamia vuosia sitten Tasa-arvovaltuutetun toimistolle yläkoululaisille suunnatun seksuaalista häirintää käsittelevän videon. Kun kävimme läpi mahdollisia käsikirjoitusideoita, tulin huokaisseeksi, että onneksi itselläni ei vielä tuossa iässä ollut kokemuksia ahdistelusta. Ja paskanmarjat.

2/2017

Epätasa-arvo suomalaisessa elokuvassa

”Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.” - Yk:n ihmisoikeuksien julistus, 1. artikla.

2/2017

Seksuaalista häirintää ja muuta hyväksikäyttöä

Maailmanlaajuinen Me Too- kampanja on tuonut esiin elokuva-alan seksuaalista häirintää. On todella tärkeää ja alaa tervehdyttävää, että tapaukset tulevat esiin ja aiheesta uskalletaan puhua.