02 / 2017

Tulossa ohjeistusta seksuaalisen häirinnän kitkemiseksi

Elokuvatuottajat ry valmistelee yhteistyössä alan toimijoiden kanssa ohjeistusta seksuaalisen häirinnän kitkemiseksi.

Elokuvatuottajat ry reagoi omalla tiedotteellaan 24.10.2017 kohuun alalla tapahtuvasta seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta.

”Elokuvatuottajat ry tuomitsee jyrkästi epäasiallisen käytöksen ja seksuaalisen häirinnän elokuvatuotannoissa ja elokuva-alalla. Liitto on alkanut valmistella toimialalle eettistä ohjeistusta ja toimintaohjeita seksuaaliseen häirintään ja ahdisteluun liittyen. Valmistelu tehdään yhteistyössä alan järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa. Mukaan on kutsuttu mm. Suomen Näyttelijäliitto, Aalto-yliopisto ja Suomen elokuvasäätiö. Ohjeistuksen tavoitteena on myötävaikuttaa siihen, että elokuva-ala on turvallinen ja tasa-arvoinen kaikille nyt ja tulevaisuudessa. Ohjeistus tarjoaa keinoja tunnistaa ja puuttua epäasialliseen käytökseen viipymättä. Ohjeistus on osa kokonaisuutta, jossa luodaan alalle tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistävä ohjelma, ja työ toteutetaan ripeässä aikataulussa.”

Lisätiedot:
Sari Väänänen
toiminnanjohtaja, Elokuvatuottajat ry
Puh. 050 322 2373, sari.vaananen(at)filmikamari.fi


← Takaisin 2/2017 etusivulle