Arkisto

2/2022

2/2022

Realityn näkymättömät noidat: ajatuksia televisioviihteen tekemisestä edit-käsikirjoittajan aistein

Miten tositelevisiota voi käsikirjoittaa? Eikö reality olekaan totta? Mikä on edit-käsikirjoittaja? Ja onko niitä ihan oikeasti olemassa? Olipa kysyjä itse alalla tai ei, tyypillisesti hänen silmissään pilkahtaa sellainen uteliaisuus, josta päätellen olemme saapuneet modernin salaopin äärelle. Edit-käsikirjoittajat ovatkin kuin tarujen noitia: niistä liikkuu huhuja, mutta harva on nähnyt sellaista. Ja vielä harvempi tietää, mitä ne ihan oikeasti tekevät.

2/2022

Useat epämääräisyydet vaivaavat viihdepuolen työoloja

Pitkän linjan tv-puolen työntekijä, Maija, avaa kokemuksiaan reality-viihteen maailmasta. Hän on työskennellyt pääasiassa kilpailurealityn puolella yli kymmenen vuotta. Vaikka av-ala muuttuu pikkuhiljaa parempaan suuntaan, hän on kohdannut vuosien saatossa useita epäkohtia työssään.

2/2022

Av-alan työyhteisöissä tarvitaan vastuullista otetta luottamuksen pohjaksi

Luottamus ja psykologinen turvallisuus nousevat av-alan työyhteisöissä tärkeään asemaan. Kuitenkin esimerkiksi lyhyiden ja tiiviiden työjaksojen aikana luottamusta voi olla haastavaa rakentaa. Myös johtamisella ja hyvällä ennakkosuunnittelulla on roolinsa työyhteisöjen hyvinvoinnissa.

2/2022

Harjoittelu elokuva- ja tv-alalla

Harjoittelijoiden työehdoista kysytään paljon alalla kuin alalla. Työharjoittelu on osa normaalia työssä oppimista ja oikein käytettynä toimii sekä opiskelijan että yrityksen hyväksi. Harjoittelussa opiskelija oppii uusia taitoja ja saa työkokemusta, yritys saa tietoa työelämän muutoksesta ja työntekijöiden tarpeista ja osaamisesta sekä mahdollisesti itselleen uuden työntekijän.

2/2022

Valta ja vastuu työpaikan arjessa

Sosiaalioikeuden dosentti Jaana Paanetoja kirjoittaa auki työyhteisön rakenteita. Tässä artikkelissa hän avaa esihenkilöiden käytännön roolia, perehdytystä sekä vallan käyttöä työpaikan arjessa.