Arkisto

1/2022

1/2022

Diversiteettiä tulee kun sitä tehdään

Onnistunut roolitus on elokuvan elinehto. Onnistuneessa roolivalinnassa katsoja “ostaa” näyttelijän tulkinnan, eli uskoo tämän roolihahmon olevan juuri sitä mitä hän näyttelee olevansa. Asiaan vaikuttavat tietysti monet seikat, esimerkiksi näyttelijän ulkonäkö, taidot ja lukuisat muut ominaisuudet. Tässä jutussa pohdiskelemme miksi representaatio on tärkeää ja mitä sen eteen voidaan tehdä paremmin koko elokuva-alalla.

1/2022

Hyvä työnantaja: Esittelyssä MRP Matila Röhr Productions 

Juttusarjassa esitellään yksi kerrallaan alalla vaikuttava hyväksi työnantajaksi kerrottu taho. Vuoden ensimmäisessä numerossa hyväksi työnantajaksi nimetään MRP Matila Röhr Productions, joka on saanut työntekijöiden keskuudessa kehuja etenkin Kaikki synnit -sarjan tuotannoista. Alustuksen yrityksen arvoja avaavalle haastattelulle on kirjoittanut tuotantopäällikkö ja freelancer Katri Saukonpää.

1/2022

Koronarajoitukset jättävät jälkensä elokuvatuotantoon – kotimainen elokuva on teattereille elintärkeä

Hallituksen koronatukiin keskittyvä lisätalousarvioesitys jättää elokuvalevitysyhtiöt ja elokuvatuotantoyhtiöt koronatukien ulkopuolelle. Filmikamarin mukaan koronan jäljiltä alalla puhutaan yli sadan miljoonan tappioista ja uusi esitys vaikeuttaa yritysten selviytymistä entisestään.

1/2022

Vanhaa ja uutta elokuva- ja tv-alan työsopimuksissa

Työsopimus velvoittaa sekä työnantajaa että työntekijää, ja sitä on lähtökohtaisesti noudatettava sellaisena kuin se on solmittu. Onkin tärkeää tietää, mistä kaikesta työsopimuksissa voidaan ylipäänsä sopia pätevästi ja tietenkin ymmärtää työsopimuksessa sovittujen ehtojen vaikutus käytännössä. Lisäksi tulisi aina varmistua siitä, että molemmat sopijapuolet ymmärtävät sovittujen ehtojen sisällön samalla tavoin. Näin voidaan välttyä myöhemmiltä tulkintaongelmilta ja epäselvyyksiltä.