01 / 2020

Elokuvateatteri Orion tiedottaa

Orionin kevätkauden ohjelmistossa juhlitaan elokuvahistorian jättiläisten lisäksi kovanyrkkistä toimintatähteä Chuck Norrisia, kotimaisen elokuvan kiintotähtiä Jörn Donneria ja Anneli Saulia sekä Euroopan arvostetuimpiin nykyohjaajiin lukeutuvaa Céline Sciammaa. Luvassa on erikoissarjoja, kuten huhtikuinen noitaelokuvien kimara sekä yhteistyönäytöksiä Risto Jarva -seuran kanssa.

Cinema Orionin keväässä monipuolinen valikoima klassikoita ja uutuuksia. Ohjelmassa on muun muassa edustava sarja tammikuun lopussa edesmenneen Jörn Donnerin elokuvia.

Orionin kevätkauden ohjelmistossa juhlitaan elokuvahistorian jättiläisten lisäksi kovanyrkkistä toimintatähteä Chuck Norrisia, kotimaisen elokuvan kiintotähtiä Jörn Donneria ja Anneli Saulia sekä Euroopan arvostetuimpiin nykyohjaajiin lukeutuvaa Céline Sciammaa.

Luvassa on erikoissarjoja, kuten huhtikuinen noitaelokuvien kimara sekä yhteistyönäytöksiä Risto Jarva -seuran kanssa.

Karkauspäivänä 29.2.2020 1-vuotissyntymäpäiväänsä viettävän Cinema Orionin toiminta on jatkunut monipuolisena yhdistyspohjaisen Elävän kuvan keskus ELKE ry:n johdolla. ”Yleisö on ottanut uuden Orionin omakseen”, teatterinhoitaja Minna Nurmi iloitsee. Monipuolisen elokuvaohjelmiston lisäksi teatterissa järjestetään lähes viikoittain yleisökeskusteluja, tekijävierailuja ja muita erikoistapahtumia. ”Olemme jatkaneet laatuelokuvien esitystoimintaa ja ja yhdistyspohjaisena toimijana olemme kehittäneet toimintaamme entistä osallistavammaksi.

Yleisö voi jatkossakin luottaa siihen, että Orionin ohjelma on laadukasta – ja siitä pääsee nauttimaan kauniissa ja historiallisesti arvokkaassa ympäristössä”, Nurmi kertoo.

Orion on jatkanut toimintaansa arvokkaana klassikkoelokuvien ja taiteellisesti kunnianhimoisten uusien elokuvien näyttämönä. Uusi vuosikymmen käynnistyy juhlavuottaan viettävän Federico Fellinin ikisuosikeilla Ihana elämä ja 8½. Charlie Chaplin -sarja on esimerkki vuoropuhelusta yleisön kanssa, sillä Orionin yleisö on toivonut Chaplinin elokuvia ohjelmistoon hartaasti. Samalla sarja on esimerkki Orionin koko perhettä osallistavasta elokuvakasvatustoiminnasta.

Hiihtolomaviikolla järjestetään maksuton työpaja Kultakuume-elokuvan tiimoilta. Sarjan täydentävät rakastetut klassikot Chaplinin poika, Nykyaika ja Diktaattori.

Orionissa näytöksiä järjestetään niin perheen pienimmille ja koululaisryhmille kuin eläkeläisyleisölle ja valtavirrasta poikkeavien elokuvien ystäville. Viimeisestä esimerkkinä ovat huhtikuisen noitaelokuvien sarjan ylistetyt teokset I Am Not a Witch sekä Juniper Tree, jonka pääroolissa nähdään nuori pop-sensaatio Björk. Helmikuussa järjestettävä alkuperäiskansojen elokuvaviikko täydentää Orionin ohjelmiston monipuolisuutta.

Päättyneen vuoden ylistetyimpiin elokuvahelmiin lukeutuvalla Nuoren naisen muotokuvalla eurooppalaisten nykyohjaajien terävimpään kärkeen noussutta Céline Sciammaa juhlistetaan esittämällä uutuuden rinnalla kaksi vanhempaa teosta, harvoin Suomen valkokankailla nähdyt Girlhood ja Tomboy. Palkintokauden suursuosikki, Cannes- ja Golden Globe -voittaja, Orionin kevätesitteelle kansikuvan lainannut Parasite kuuluu Orionin kysytyimpiin ensi-iltaelokuviin.

ELKE:n jäsenjärjestö Risto Jarva -seura esittelee kevätkaudella useita kotimaisen elokuvan merkkihenkilöitä. Näytökset aloittavat Tuija-Maija Niskasen harvoin nähdyt teokset Jäähyväiset ja Suuri illusioni, myöhemmin luvassa on muun muassa Jörn Donnerin ja Anneli Saulin elokuvia. Yhteistyössä DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin kanssa järjestettävän Antti Peippo -lyhytelokuvanäytöksen yhteydessä julkistetaan kirja Antti Peippo – dokumenttielokuvan suuri tuntematon.

Tammikuun lopussa järjestettävä DocPoint avaa lukuisille festivaaleille ja muille tapahtumille tilojaan tarjoavan Orionin festivaalivuoden.

Elävän Kuvan Keskus ELKE ry on elokuva-alan järjestöjen ja yksityishenkilöiden perustama voittoa tavoittelematon kulttuuriyhdistys. Yhdistyksen jäseninä ovat elokuva-alan tekijäjärjestöjen ja pääkaupunkiseudun huomattavimpien elokuvafestivaalien lisäksi muut alan keskeiset toimijat, kuten Risto Jarva -seura, elokuvakasvatusyhdistys IhmeFilmi ry, Filmihullu ja AV-arkki. Myös Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry on yhdistyksen jäsen. ELKE:n tavoitteena on edistää elokuvan asemaa elinvoimaisena, korkeatasoisena ja moniarvoisena taiteena. Toiminta tähtää elokuvataiteen ja koko audiovisuaalisen taiteen aseman vahvistamiseen. Konkreettisella tasolla se merkitsee elokuvatarjonnan monipuolistamista ja esitystoiminnan uusien muotojen kehittämistä. Orionissa järjestetään paljon myös jäsenjärjestöjen tapahtumia ja esityssarjoja.

Lisätiedot:
Saija Holm / Tiedottaja, Cinema Orion / tiedotus@cinemaorion.fi / 050 355 82 74
Minna Nurmi / Teatterinhoitaja, Cinema Orion / minna@cinemaorion.fi / 050 376 6338 / www.cinemaorion.fi


Kuva: Mikko Lyytikäinen← Takaisin 1/2020 etusivulle