01 / 2017

Pienleffateattereiden yhteinen ohjelmistosivu avautuu syksyllä

Korttelikinot ry:n toivoo vetämästään hankkeesta apua Finnkinon puristuksessa toimiville art house -teattereille.

Elokuvasäätiö myönsi viime vuoden lopulla noin 10 000 euroa Korttelikinot ry:lle keskitetyn ohjelmistosivun luomiseksi pienteattereille. Korttelikinojen yhdistykseen kuuluvat pääkaupunkiseudulla sijaitsevat teatterit Kino Tapiola, Kino Engel, Korjaamo Kino, WHS Teatteri Union, Kino Sheryl ja Riviera.

– Ideahan on sinänsä täysin looginen. Tarkoitus on auttaa Finnkinon puristuksissa toimivia pikkukinoja, sanoo Korttelikinot ry:n puheenjohtaja, Kino Tapiolan Hannele Pellinen.

Ruotsissa Biografcentralen julkaisee kesään mennessä noin 300 independent-teatterin ja sadan leffafestivaalin ohjelmiston ja lipunmyynnin käsittävän sivuston bio.se. Ruotsin elokuvainstituutti tukee Biografcentralenia, vuonna 2011 perustettua independent-elokuvan ja -elokuvateattereiden asemaa edistävää yhdistystä, joka sai Ruotsin Veikkaukselta 485 000 euron avustuksen ohjelmistosivustolleen.

– Katsomme toki Ruotsista vähän mallia, vaikka budjetti onkin siellä aivan toista luokkaa. Suomessa yhdistyksen jäsenteatterit maksavat kukin osuuden, lisäksi tutkimme mahdollisuutta hakea Avekilta tukea hankkeelle. Lisäksi toivomme toki, että tulevaisuudessa saamme sivulta mainostuloja, Pellinen kertoo.

Sivua kehitetään käyttäjäystävälliseksi, toimivaksi ja helpoksi visuaalista raikkautta unohtamatta. Sen nimi on vielä pohdinnassa.

– Tarkoitus on luoda sivu, josta näkee sorttaamalla esimerkiksi leffan, lokaation tai kellonajan mukaan korttelikinojen ohjelmiston ja voi ostaa lipun helposti. Esimerkiksi minä, kiireinen kahden lapsen äiti, en ehdi katsoa jokaisen kinon kotisivua valitessani elokuvaa, enkä takuulla ole ainoa, Pellinen kertoo.

Suomalaisen sivuston oli tarkoitus avautua Ruotsin tapaan keväällä, mutta Rivieran avaus vei puuhamiehiltä sen verran aikaa, että julkistus tapahtunee R&A:n yhteydessä syksyllä. Pellisen mukaan ajatus on luoda sivusto, joka on jatkossa laajennettavissa tai siirrettävissä muihin Suomen kaupunkeihin.


Kuva: Korttelikinot ry


← Takaisin 1/2017 etusivulle