SET, jäsenyys ja apurahat


SET ry on vuonna 1969 perustettu ammattiliitto ja kulttuurijärjestö. Siihen kuuluu 758 jäsentä. SET ry edustaa elokuva- ja tv-alan työntekijöitä Suomessa. Journalistiliitto on hyväksynyt Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry:n jäsenyhdistyksekseen.

SET ry haki Suomen Journalistiliiton jäsenyyttä 7.11.2021 pidetyn ylimääräisen jäsenkokouksen tekemän päätöksen mukaisesti. Yhdistys hyväksyttiin jäseneksi 25. marraskuuta SJL:n valtuuston kokouksessa.

Liiton jäsenet työskentelevät pitkien elokuvien, lyhyt-, dokumentti-, mainoselokuvien ja tv sisältöjen parissa viihteestä urheiluun, asiaohjelmiin ja realityyn.
Lisäksi vahvasti kasvava ja kansainvälistyvä av-ala on saanut useita av-median ammattilaisia liittymään sen jäseniksi.

SET ry:n uusi kattojärjestö Suomen Journalistiliitto tarjoaa laajat ammattiliiton jäsenpalvelut joihin kuuluu mm. työsopimus- ja työehtoneuvontaa, tekijänoikeusneuvontaa, erilaisia koulutuksia, jäsenvakuutus sekä
paljon jäsenetuja. Jokainen Jounalistiliittoon kuuluva jäsen saa liittymisvahvistuksen jälkeen käyttöönsä sähköisen pressikortin.

Apurahat vuodelle 2023
SET ry on Kopioston jäsenjärjestö ja valvoo jäsentensä tekijänoikeudellisia etuja yhdessä Kopioston kanssa. SET suosittaa kaikkia alalla työskenteleviä tekemään
Av-tekijänoikeussopimuksen. Av-tekijänoikeussopimuksella tekijä vahvistaa taloudellista asemaansa av-tekijänä sekä määräysvaltaansa omiin teoksiinsa ja varmistaa, että saa hänelle kuuluvat korvaukset teoksiensa jälkikäytöstä. Av-tekijänoikeussopimus annetaan Kopioston jäsenjärjestölle, joka edustaa tekijää ja hänen työtään parhaiten. Myös opiskelijoiden on hyvä huolehtia av-tekijänoikeussopimuksensa kuntoon.

SET jakaa vuoden 2023 aikana apurahoja yhteensä 15 000 €. Apurahoja voivat hakea audiovisuaalisen alan tekijät ja opiskelijat tekijänoikeuden alaiseen työhön tai opiskeluun riippumatta siitä ovatko he SET ry:n jäseniä. Apurahojen jaosta päättää SET ry:n apurahatyöryhmä ja päätöksissä noudatetaan Kopioston kollektiivikorvausten käyttöä koskevia sääntöjä.