FOKUKSESSA-podcastJAKSO 2: Kenen tekijyys kuuluu ja näkyy tuotannoissa? 

Tätä jaksoa varten Lehtiset-lehti keräsi elokuva- ja tv-alan eri ammattiryhmissä toimivien tekijöiden kokemuksia siitä, kuinka heitä on kohdeltu tekijöinä. Millaisia asenteita tai työkulttuuria he ovat kohdanneet, ja miten eri työtehtävät ovat jakautuneet. Kokemuksiaan kertoivat kaikenlaiset tekijät eri sukupuolista sekä ammattinimikkeistä. Podcastin toimittaa Lehtiset-lehden päätoimittaja Jaana Kivi.

Jakson musiikit: Time Music by www.fiftysounds.com Track: High Technology Music by www.fiftysounds.com Track: Golden Ratio Music by www.fiftysounds.com

”Työskentelin tuotannossa, jossa työntekijöitä uhkailtiin, etteivät he saa merkitä ylitöitä tuntilistoihin. Lisäksi nuoria ja vasta alalle tulleita tuotantoryhmän työntekijöitä kiusattiin. Eräälle assistentille esimerkiksi sanottiin, ettei hänestä ”ollut alalle”, ja hänet irtisanottiin koeajan päätyttyä ilman syytä, vaikka työnsä hän hoiti aina hyvin. Toinen puolestaan jäi sairaslomalle uupumuksen takia.”

anonyymina pysyttelevä elokuva- ja tv-alan ammattilainen

JAKSO 1: Kotimainen alkuperäissisältö ja konseptointi 

Jaksossa puhutaan myös suoratoistopalveluista sekä tuotantojen ennakoitavuudesta ja resurssien suhteesta sisällölliseen laatuun. Aiheesta äänessä ovat TEKELE Productionsin perustaja, tuottaja Miia Haavisto sekä Fire Monkey Productionsin perustaja ja vastaava tuottaja Roope Lehtinen. Podcastin toimittaa Lehtiset-lehden päätoimittaja Jaana Kivi.

Track: High Technology Music by https://www.fiftysounds.com

On monen asian summa, että alkuperäiskonsepti lähtee nousuun. Kirjoittaminen on yksi osa sitä, mutta hyvään tekstiin täytyy kiinnittää tuottaja, joka ymmärtää kansainvälisiä markkinoita, osaa löytää siihen kansainvälisiä yhteistyökumppaneita ja osaa rakentaa ryhmän tekstin ympärille jo kehittelyvaiheessa. Silloin se konsepti olisi kokonaisuutena mahdollisimman vahva.

Miia Haavisto, TEKELE Productions